Юношеският национален отбор на България по футбол до 19 години победи връстниците си от Молдова с 4:1 в контролен мач, който се изигра на стадиона в Драгоман.

Двете селекции ще имат още една проверка, която е предвидена за 15 октомври от 16:00 часа.

Двете контроли са част от подготовката на тима, воден от селекционера Тодор Симов, за европейските квалификации през ноември, които ще се проведат в Пловдив и Пазарджик.

Българският отбор излезе напред в резултата още в 9-ата минута. Васил Каймаканов нахлу от ляво по крилото, стреля от малък ъгъл от ляво в наказателното поле и откри резултата в мача.

В 24-ата минута надмощието на момчетата на селекционера Тодор Симов беше узаконено с втори гол, дело на Преслав Бачев. Александър Маринов изведе нападателя на Левски сам срещу молдовския вратар и той не сбърка, копвайки топката над тялото на стража.

Виктор Любенов вкара за 3:0 в 41-ата минута. Защитникът на Левски вкара от един метър след центриране от ъглов удар. Молдовците имаха претенции, че Любенов си е спрял топката с ръка, но съдията не ги уважи.

В 62-ата минута на молдовците върнаха едно попадение чрез Йон Чобану.

Преслав Бачев оформи крайното 4:1 за България с втория си гол в мача в 76-ата минута.

СЪСТАВЪТ НА БЪЛГАРИЯ: Александър Андреев, Дейвид Михалев, Виктор Любенов, Кубрат Йонашчъ, Валентин Йотов, Божидар Петров, Александър Маринов, Константин Димитров, Васил Каймаканов, Преслав Бачев, Валентин Доцев (второ полувреме: Александър Божилов, Михаил Полендаков, Ивайло Видев, Джанер Садетинов, Адриан Райчев, Марто Бойчев, Велиян Виденов, Александър Кожухаров)