Носителят на рекордните 24 титли от турнири от Големия шлем Новак Джокович коментира след класирането си за полуфинал на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай, новината за оттеглянето на Рафаел Надал от спорта след финалите на Купа "Дейвис" през ноември.

Двамата имаха велико съперничество, а заедно с Роджър Федерер оформиха Ерата на Голямата тройка в този спорт, на която се дължат куп рекорди и постижения.

"Видяхте какво качих в Instagram. Всяка дума е искрена. Рафа беше най-големият ми съперник. Съперничеството, което имах с него, повлия най-много кариерата ми. Това негово решение беше очаквано, но в същото време изпитах същия шок, както Роджър преди две години и с Анди (Мъри) преди няколко месеца. Ако трябва да бъда честен, всичко това е много емоционално за мен. Не знам какво ще е бъдещето ми в спорта. Все още изпитвам удоволствие от това да се състезавам, но голяма част от мен си тръгна с тези новини. Това са трудни новини за света не само на тениса, но и на спорта. Рафа е вдъхновение за милиони деца по света", заяви Ноле.

Днес сърбинът излиза от 14:30 часа в битка за финала в Китай срещу финалиста от US Open Тейлър Фриц.