Селекционерът на Уругвай Марсело Биелса-Лудия реагира на критиките на доскорошния национал Луис Суарес.

След загубата на тима от Перу (0:1) в квалификация за Световно първенство, Биелса бе помолен да коментира острите критики на Суарес преди мача за отношението на селекционера към играчите и обвинението, че е разделил тима на лагери.

"Думите на Луис Суарес не се отразиха на резултата – каза Биелса пред Sport.es. – За мен, всички раздадоха напълно на терена, независимо от това как играхме. Всичко случило се през седмицата около тима не е определящо и не обяснява начина ни на игра в този мач. Не мисля, че това повлия. Да, последната седмица бе изпълнена с много емоции- Няма как да игнорирам всичко, което се случи и вярвам, че авторитетът ми не е пострадал по никакъв начин. Подготвях отбора за мача с цялата сериозност и отговорност, на които съм способен, и реакцията на играчите бе такава, каквато очаквах и исках.

Колкото до думите на Суарес, че не съм поздравявал играчите? Това, което питате е лично и нямам никакво намерение да коментирам неща от кухнята на отбора. Няма да коментирам тази тема, тъй като би означавало да засягам въпроси, които са свързани с вътрешния живот на отбора и трябва да си останат там“.