Суперзвездата на френския футбол Килиан Мбапе предизвика скандал в родината си.

Нападателят пропусна мача на "петлите“ срещу Израел (4:1) от Лига на нациите в Будапеща, след като по договорка с Реал не бе повикан, за да се възстанови напълно след контузията си.

Селеикционерът на Франция Дидие Дешан оправда отсъствието на Мбапе с лошата му физическа форма, както и с позиция на Реал, откъдето са настояли той да получи повече време за възстановяване от контузия.

Мбапе обаче бе засечен по време на мача в ресторант в Стокхолм, а след това и в нощен клуб в шведския град, което разгневи французите.

Става ясно, че пътуването на играча до Швеция е станало с разрешението на ръководството на Реал, след като играчът е получил няколко дни почивка преди да поднови тренировки с отбора.

От треньорския щаб на Реал са изготвили за Мбапе и индивидуална програма за тренировки, за да може той да влезе максимално бързо в нужната форма преди подновяването на мачовете в Ла Лига и в Шампионска лига.

Мбапе използвал почивните дни за пътуване до Швеция, като посетил Стокхолм с няколко роднини и бившия си съотборник в ПСЖ Норди Мукиеле, който този сезон играе под наем в Леверкузен.

По информация на шведското издание Expressen, Мбапе е пристигнал в Стокхолм в сряда, а два дни по-късно е заминал за Корсика.