Шефът на "Ферари“ Фредерик Васьор коментира пред Motorsport дали е било трудно от тима да убедят Люис Хамилтън да премине в отбора.

Преди началото на настоящия сезон официално стана ясно, че седемкратният световен шампион във Формула 1, който м момента е пилот на "Мерцедес“, от следващия сезон ще се състезава за "Ферари“.

"Не бе сложно да убедим Хамилтън да премине във "Ферари“ – коментира Васьор. – Помня, че през 2004 годинай бяхме заедно в европейския шампионат във Формула 3. Тогава той бе обвързан с "Макларън-Мерцедес“. Още тогава той бе убеден, че рано или късно ще кара за "Ферари“.

Имали сме и други разговори по темата. Хамилтън винаги потвърждавал това свое желание.

Разбира се, той е състезател, който иска да има гаранции за резултати. За него този аспект винаги е бил водещ. Щом е решил да се присъедини към "Ферари“, това само потвърждава, че можем да имаме точната машина. Пилот от ранга на Люис не би преминал при нас само за някаква ваканция. Ясно е, че ни е нужен още по-сериозен прогрес, и мога да кажа, че отделяме доста сериозни ресурси за реализацията на нашия следващ проект“.