Сърбинът Новак Джокович ще остане единственият активен представител на "Голямата четворка" в мъжкия тенис след 24-и ноември тази година.

Носителят на рекордните 24 титли от турнири от Големия шлем и рекордьор по куп други показатели в този спорт няма да може да излезе отново на корта срещу някого от своите най-големи опоненти в този спорт, сред които Роджър Федерер (оттеглил се през 2022-а година), Анди Мъри (отказал се след Олимпийските игрив Париж) и Рафаел Надал (ще се оттегли след Финалите на Купа "Дейвис", които са в Малага между 19-и и 24-и ноември).

Четиримата гении в този спорт доминираха в последните 20 години, подобрявайки рекорд след рекорд.

Шотландецът Анди Мъри е двукратен олимпийски шампион на сингъл. Той е бивш номер 1 в света и носител на 41 титли на единично. В кариерата си европеецът е достигал до 11 финала на Мейджър турнири като има 3 титли от Шлема.

Иконата Роджър Федерер има цели 20 титли от Големия шлем, както и цели 103 трофея на сингъл като цяло. Швейцарецът е смятан от мнозина за най-великия играч и най-добрия, играл бекхенд с една ръка.

Рафаел Надал е наричан "краля на клея". Той е единственият, постигнал 13 турнирни победи, на който и да е турнир от Големия шлем (в неговия случай на "Ролан Гарос"). Испанецът приключва кариерата си с 92 титли на сингъл и 1080 победи на корта на единично.