Легендарният бивш треньор на Рафаел Надал и негов чичо – Тони Надал, направи любопитно разкритие около обявяването на решението на Рафа да сложи край на професионалната си кариера.

"Нямах никаква представа какво ще направи той днес (б.р. на 10 октомври) – разкри Тони Надал. – Разбрах едва сутринта на същия ден. Рафаел ни прати съобщение в семейния чат в WhatsApp и каза, че днес ще обяви края на кариерата си.

Знаех, че ще приключи с професионалния тенис в Малага, на Купа "Дейвис“. Той ми каза това още преди месец, но помоли да не го споделям с никого.

Рафа искаше да играе още. Той си тръгва огромно съжаление за това, че не успя да изиграе пълноценен сезон на червено. Мисля, че много искаше да покаже високо ниво като за последно. Направи всичко по силите си, за да е готов за "Ролан Гарос“, но го затиснаха нови проблеми. Не му провървя и в жребия. Още в първия кръг се наложи да играе срещу един от най-добрите в тура (б.р. Александър Зверев), който след това стигна и до финала.

Желанието му бе да продължи, но тялото му даде достатъчно сигнали, че това е прекалено трудно. Когато имаш толкова много проблеми, най-доброто решение е да направиш това, което стори той“.