Селекционерът на Люксембург Люк Холц заяви, че и равенството в предстоящия двубой с България ще бъде добър резултат за неговия тим.

Двубоят е утре вечер от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

"Подготвихме се добре. Настроението в отбора е добро. Мотивирани сме да направим по-силни мачове от тези, които изиграхме през септември. Анализирахме противниците в предстоящите две срещи и сме готови за мача утре. Имаме двама контузени състезатели. Ще бъде добре, ако те се върнат скоро, защото са качествени футболисти", заяви Холц.

"Настроението на футболистите беше много лошо след загубения плейоф срещу Грузия и пропусната възможност да играем на Европейското първенство. Въпреки разочарованието проведох много разговори с играчите и сега те са мотивирани за новото предизвикателство", каза още той и допълни, че нападателят на Динамо Киев Жерсон Родригес вече се чувства добре. Той бе отстранен от отбора и не бе викан в селекцията в продължение на месец.

"В мачовете през септември никой не беше на най-силното си състояние и трябва да покажем много по-добро лице в предстоящите два мача. Наясно сме с борбения дух на българския тим, който беше в основата на успеха срещу Северна Ирландия. Ако искаме да вземе добър резултат тук, трябва да сме пределно концентрирани от първата минута и да сме готови за битка. За нас равенството тук е добър резултат. Ако ни се отвори възможност да победим, разбира се, че бихме се възползвали", завърши Холц.

Футболистът на Люксембург Мика Пинто, който през лятото бе привлечен в тима на ЦСКА-София, също очаква труден двубой срещу България.

"В България съм само от месец. Знам, че българският отбор ще се бори здраво за победата. Знаем какво трябва да направим и сме наясно, че ще бъде труден мач. Подготвихме се добре през седмицата и сме готови за утре. Психологическият аспект ще бъде много важен. Ако не сме готови психологически, няма да успеем да вземем добър резултат", коментира Пинто.