Добра контрола. Най-важното е футболистите да не губят ритъм и да поддържат форма. Искахме да се изразходят физически и те напредват. Четири гола, три греди. Доста добри неща направихме в атака, но имаше някои грешки в защита. Това коментира треньорът на Левски Станислав Генчев след контролата на тима срещу Хебър.

Левски победи Хебър с 4:0 в контролен мач, който се изигра на стадион "Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Два гола вкара Илиян Стефанов, който се завърна след продължително възстановяване от контузия.

Специалистът добави, че играчите не трябва да правят разлика между контроли и официални мачове, като е важно изискванията към тях да се изпълняват както в едните, така и в другите двубои.

"Нямаше как Стефанов да се завърне в игра Стефанов – не скри задоволството си Генчев от представянето на полузащитника. - Отбеляза два гола, чувства се добре. От седмица на седмица е по-добре. Получаваме допълнителна опция в атака с него. За това дали той ще може да е на разположение за мача дс ЦСКА много зависи какво ще е становището на докторите. Важно е кога ще можем да разчитаме напълно на него. Днес е приятелски мач – има разлика от официалните. За мен е добре, че се завърна. Чисто игрово му трябват още няколко мача“.

"Никога не правя генерални изводи само от един мач – коментира още Станислав Генчев. - Всичко, което тренираме и сме изиграли в предишните мачове, го оценяваме обстойно – какво трябва да подобрим, как да подходим в мача с ЦСКА. Вече имаме някаква идея, но всички тези неща ще ни дадат допълнително информация как да подходим в мача с ЦСКА, за да излезем победители“.

Станислав Генчев каза още, че умишлено е оставил на терена само по едно полувреме Фабио Лима и Митков, тъй като и те се завръщат след травми.

"Тренираха и през седмицата, но не искахме да ги уморяваме – обясни той. -  Бала и Келиан ван дер Каап имат леки проблеми, но ще си бъдат с отбора. И те са играли през по-голямата част от мачовете“.