Легендата на световния тенис Борис Бекер коментира решението на Рафаел Надал да сложи край на професионалната си кариера.

"За света на тениса това е огромна загуба – коментира германецът пред Eurosport. – Рафаел Надал не е просто икона на тениса. Той е икона на спорта като цяло. Това, което той е за Испания и за световния спорт е образец за подражание от младото поколение, за това, как да се справят с победи и загуби, как непрекъснато да се стараят да се подобряват, да не лежат на стари лаври и винаги да вървят напред. Всичко това отличава Рафа от другите. И моите очи се насълзяват, когато говоря тези думи, тъй като вече няма да има друг, който дори да успее да се доближи до Рафа. Както винаги красиво казва накрая: "Вамос, Рафа!“

Носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем, който има 209 седмици като №1 в световната ранглиста при тенисистите, обяви, че в края на настоящия сезон слага край на професионалната си кариера. Последното му участие ще бъде на финалите на Купа "Дейвис“ между 19 и 24 ноември в Малага с тима на Испания.