Легендарният германски нападател - Лукас Подолски, беше главното лице в изпълнен със звезди приятелски мач, който се проведе вчера в Кьолн. Световният шампион с Германия от 2014 г. изигра своя бенефис, а участие в него взеха плеада звезди и бивши негови съотборници и треньор от професионалната му кариера.

Бенефисът се проведе на "РейнЕнерджищадион" - домът на Кьолн. Именно тук преди 21 години Подолски прави своя професионален дебют, след като прекарва последните 8 години в академията на "козлите".

39-годишният германец, който е играл за европейски колоси като Байерн Мюнхен, Арсенал, Интер и Галатасарай, играе за полския Горник Забже от 2021 г. Сред големите имена, които взеха участие в срещата, личаха имената на Мануел Нойер, Матс Хумелс, Пер Мертезакер, Ханзи Флик, Йоаким Льов и др.

Мачът противопостави "Отбора на Полди" и сборен отбор с някои от най-добрите играчи на Кьолн от близкото минало. Нападателят игра по ендо полувреме и за двата отбора, като именно той откри резултата за "Отбора на Полди", който се оттегли на почивката с разгромното 5:0. През втората част Лукас се отчете с гол и асистенция за сборния тим на Кьолн. В крайна сметка срещата завърши 5:3 за "Отбора на Полди".

Играчъте ще сложи официално край на кариерата си след края на настоящия сезон, а след това ще се завърне да работи в Кьолн, но все още не се знае на какъв пост.