ЦСКА съобщи, че изкопните работи от втора фаза при реконструкцията на стадион "Българска армия" се извършват по график. Вече е започнал изкопът на Сектор "А", а дълбочината му трябва да достигне 12 метра в най-ниската си точка.

Реконструкцията тръгна от средата на Сектор "В", а от там ще се пристъпи към секторите "Г" и "Б". Паралелно с изкопните дейности, изпълнителите на проекта ще стартират и същинската работа чрез изливане на бетонни колони.

"Не откриваме рискове, които биха повлияли на срока на изпълнение. Предприети са абсолютно всички мерки, необходими за изпълнението на такъв обект - план за безопасност и здраве, план за управление на строителните отпадъци и т.н. Дълбоко ангажирани сме със спазването на екологичните стандарти при изпълнението. Избрали сме най-подходящия маршрут за придвижване на механизацията. Не малко машини са ангажирани и с почистването на алеите. Това е допълнителен плюс за гражданите“, каза Димитър Каламов, технически ръководител на реконструкцията от страна на изпълнителя.

Секторите "Б", "В" и "Г" ще бъдат реконструирани със сглобяеми стоманобетонови конструкции. Те се произвеждат предварително в специализиран за целта завод, който е най-модерният в България. Конструкциите пристигат готови в Борисовата градина, за да се избегне прахово и шумово замърсяване и след това се монтират.