Комисарят в NBA Адам Силвър вярва, че Китай може да домакинства на мачове от първенството, след като бяха прекъснати връзки между двете страни преди 5 години. Тогава генералният мениджър на Хюстън Рокeтс Дарил Мори публикува съобщения в подкрепа на демократичните протести в Хонконг през 2019-a, а Китай си отмъсти, като премахна някои предсезонни срещи, които бяха предвидени да се състоят в азиатската страна. Китай дори наложи забрана за предаване на двубоите от NBA по телевизията в страната, която продължи 18 месеца.

"Мисля, че можем да върнем мачове в Китай под някаква форма", каза Силвър на конференция за спортен мениджмънт в университета Колумбия, Ню Йорк.

"Китай ни забрани за определен период, ние приехме това. Но поддържаме ценностите си и всеки от нас може да се изказва по политически теми", добави той.

Последният мач от NBA в Китай бе през октомври 2019-a между Бруклин Нетс и Лос Анджелис Лейкърс. След паузата по време на пандемията NBA провежда предсезонни мачове в Сайтана, Япония и Абу Даби, а има редовно срещи от сезона в Пари и Мексико Сити.