Олимпийският шампион със САЩ от 2016 г. - Кайри Ървинг, не изключва възможността да се състезава за родната си Австралия на следващите Летни олимпийски игри през 2028 г.

32-годишният гард, който стана шампион на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада през 2016 г., не получи повиквателна за олимпийския състав на Щатите това лято, въпреки че заедно с Лука Дончич изведоха Далас Маверикс до Финалите в НБА месец по-рано.

За разлика от предишни години, този път САЩ не държа проби, а мнозина видяха в отсъствието на Ървинг политическа игра. Дълги години Кайри беше атлет на американския концерн Найк, но договорът му бе прекратен, след като преди няколко години Ървинг бе обвинен в антисемитизъм заради споделяне на трейлър на филм в социалните си мрежи.

Публична тайна в САЩ е, че "компанията със запетайката" има сериозен глас в това кой да представлява Щатите, като винаги почти целият отбор е от състезатели, които имат договор с Найк.

Ървинг, който е роден в Мелбърн заяви, че с радост би представлявал Австралия на следващите Олимпийски игри в Лос Анджелис през 2028 г.