Новак Джокович е поредният, който не остана равнодушен на днешната шокираща новина за оттеглянено на Рафаел Надал от тениса след Купа "Дейвис".

Носителят на рекордните при мъжете 24 титли от турнири от Големия шлем е един от най-големите съперници на Матадора от Манакор на корта. Двамата имат общо 60 срещи помежду си като Ноле води с 31 към 29 победи. Сърбинът нанесе и последното поражение на испанеца - във втори кръг на Олимпийските игри в Париж като това е и последният за момента мач на Рафа на сингъл.

"Рафа, един пост не е достатъчен, за да изразя уважението, което изпитвам към теб и това, което си направил за нашия спорт. Ти вдъхнови милиони деца да започнат да играят тенис и мисля, че това вероятно е най-голямото постижение, което някой може да си пожелае. Твоята упоритост, отдаденост, борбен дух ще бъдат преподавани десетилетия. Твоето наследство ще живее вечно. Само ти знаеш какво трябваше да изтърпиш, за да станеш икона на тениса и спорта като цяло. Благодаря ти, че ме тласкаше до самия предел толкова много пъти в нашето съперничество, което ми повлия най-много като играч. Твоята страст да представяш Испания винаги е била забележителна. Пожелавам ти най-доброто възможно сбогуване в Малага с отбора на Испания за Купа Дейвис. Ще бъда там лично, за да отдам уважение към твоята звездна кариера", написа Ноле в социалните мрежи.