Рафаел Надал обяви, че ще се оттегля от професионалния тенис след финалите за Купа "Дейвис" следващият месец в Малага. Решението му предизвика вълна от реакции в света на спорта. № 1 в световната ранглиста призна, че това е тежък удар за света на любимия им спорт, а и на спортния такъв.

"Това е тежка новина за целия свят на тениса и не само света на тениса. Това, което мога да кажа е, че имах голям късмет да го опозная, той е невероятен човек. Всички видяхме колко добър беше той като играч, уроците, които ни даде, младите играчи, как да се държим на игрището, как да се справяме с трудните ситуации на игрището. Той даде на всички нас много емоции, когато го гледахме да играе. Също така да остане смирен, успехите не го промениха, да избира правилните хора около себе си, да има страхотно семейство. Но всичко има начало, а също и край. Така че, да, само той знае как се чувства", каза италианецът.

Синер и Надал са играли 3 пъти помежду си, а южнотиролецът няма победа над него. Испанецът надделя по веднъж на "Ролан Гарос" през 2020-а и 2021-а, както и на "Мастърс"-а в Рим преди 3 години.