5-кратният носител на Златната топка и европейски шампион Кристиано Роналдо изрази възхищението си към тенисиста Рафаел Надал във връзка с края на кариерата му. По-рано 38-годишният испанец обяви, че ще се оттегля от спорта през ноември след края на Купа "Дейвис".

"Рафа, това беше невероятна кариера. Твоята отдаденост, страст и невероятен талант са вдъхновили милиони хора по света. За мен беше чест да видя кариерата ти и да те нарека приятел. Приятна почивка“, написа CR7 в социалните мрежи.

Надал държи рекорда за най-много титли на "Ролан Гарос" с 14 и общо 22 титли от Големия шлем. През 2008-а Матадора от Манакор стана олимпийски първенец на единично, а през 2016-а в Рио де Жанейро на двойки с Марк Лопес.

Първи признателността си изрази големият съперник и още по-голям приятел на Рафа - Роджър Федерер. Маестрото от Базел се оттегли преди две години на "Лейвър Къп" в Лондон. Тогава двамата сформираха двойка за бенефисния мач на швейцареца.

Роналдо и Надал имат специална връзка. Португалецът игра за любимия отбор на испанеца - Реал Мадрид между 2009 и 2018-а. В този период Рафа многократно е посрещал на живо двубои на "белите". В същото време Кристиано е гледал тенисиста на "Мастърс"-а в Мадрид, който се провежда през май. Отделно те са се срещали по повод рекламна кампания на Nike и са хапвали заедно.