Бранителят на Панатинайкос Джордж Балдок е бил намерен мъртъв в басейна на дома си в Атина, съобщи SDNA.

Към момента не се съобщават допълнителни подробности около смъртта на 31-годишния играч.

Според източника, гръцкият национал не отговарял на обажданията на съпругата си, след което тя се обадила на собственика на вилата, в която живеел Балдок, за да разбере какво се е случило. Той намерил 31-годишния грък в безсъзнание в басейна и веднага извикал линейка. Пристигналият лекар само констатирал смъртта му.

Опитният защитник прекара почти цялата си кариера в Англия, като игра за МК Донс, Нортхемптън, Тамуърт, Оксфорд Юнайтед и Шефилд Юнайтед, преди да премине в Панатинайкос това лято.

Балдок е гръцки национал от 2022 г., като има 12 мача за представителния тим на Гърция.

От Шефилд Юнайтед излязоха с изявление на официалния си уебсайт във връзка със смъртта на бившия защитник на отбора.

"Нашият клуб е шокиран и изключително натъжен да научи за смъртта на бившия играч Джордж Балдок. Бранителят напусна клуба през лятото след седем години на Брамал Лейн и беше изключително популярен сред фенове, персонал и съотборници. Всички, свързани с Шефилд Юнайтед, изразяват своите искрени съболезнования на семейството и приятелите на Джордж“, се посочва в изявлението.

Гръцката футболна федерация поиска от УЕФА да позволи на играчите да носят черна лента на ръката си в следващите два мача в памет на Джордж Балдок.

Гръцкият национален отбор ще играе срещу Англия в Лигата на нациите на 10 октомври, а на 13-и срещу Ирландия.