Олимпийската вицешампионка от Париж Борянa Калейн проведе открит урок по художествена гимнастика в зала "Сила" в Пловдив. Организатор на събитието бе местният клуб Диана, чиито състезателки имаха възможност да получат ценни съвети от сребърната медалистка във френската столица. 

"Все по-ясно осъзнавам какво значение имаше този медал за цяла България и за тези малки момичета, които виждам днес в залата. Много съм щастлива от успеха, който постигнах и се радвам, че мога да бъда пример за тези деца. Тези събития ми дават много позитивни емоции. Да работиш с малки деца е изключително щастие - това да виждаш как можеш да си пример за тях, да им дадеш старта и да ги запалиш", заяви Калейн и призна, че все още не е решила дали ще продължи кариерата си. 

Бившата национална състезателка Диана Попова, по чиято инициатива се проведе събитието, обяви, че следващият открит урок ще бъде изнесен от италианската грация Милена Балдасари. 

"Надяваме се винаги да се развиваме. Много се радвам, защото Боряна Калейн е един от най-силните примери и един най-добрите спортисти в България", каза Попова.