Лекуващият контузия полузащитник на Лийдс - Илия Груев, пристигна днес в лагера на националния отбор, който се готви в Бояна за мачовете от Лигата на нациите срещу Люксембург в Пловдив на 12 октомври и срещу Северна Ирландия в Белфаст 3 дни по-късно.

Груев претърпя операция на дясното коляно през миналата седмица, след като в началото на месеца увреди менискус при 1:1 срещу Норич.

Халфът отпадна от състава на България, а селекционерът на "трикольорите" Илиан Илиев обяви, че той ще се възстановява около 5 месеца.     

"Момчета, искам много да ви благодаря за подкрепата, за пожеланията. Да ви пожелая късмет за двата мача, които сега предстоят. Най-късно през март месец ще играем пак заедно", обърна се Груев към съиграчите си от националния отбор в кратко клипче, разпространено в социалните мрежи.

Полузащитникът на Лийдс ще бъде прегледан от лекарите на националния отбор и има голяма вероятност да изкара в София първата фаза на възстановяването си.

В българския лагер други по-сериозни травми няма. Няколко футболисти, сред които и Филип Кръстев, се оплакват от дребни болежки, но ще са на разположение на Илиев.