Чешкият тийнейджър Якуб Меншик спря Григор Димитров на осминафиналите на тенис турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс“ в Шанхай.

19-годишният чех отстрани българина, който бе поставен под №9 в схемата на състезанието, след 6:3, 3:6, 6:4 и 2 часа и 03 минути игра.

Меншик, който в момента е на 65-ата позиция в ранглистата, се оказва сериозна "черна котка“ за българина, след като по-рано тази година го елиминира и на турнира в Мадрид, отново в три сета.

Меншик влезе по-добре в срещата, като успя да пробие още първото подаване на 10-ия в света Димитров, след което не позволи на българина да върне пробива и измъкна сета с 6:3 и 31 минути.

Във втория сет Димитров тръгна с пробив и набързо поведе с 3:0 гейма. До края на частта българинът не изпусна контрола и взе сета с 6:3 и 44 минути.

В решителния трети сет Меншик се възползва от първия си добър шанс и стигна до пробив за 3:1 гейма. Димитров опита да направи обрат, като успя да се върне в сета в последния момент за 5:4 гейма. Чехът реагира веднага и с нов пробив затвори мача, печелейки частта с 6:4 и 48 минути игра.    

Следващият съперник на Меншик на турнира ще определят №4 в схемата Новак Джокович от Сърбия и 61-ия в света Роман Сафиулин от Русия.