Предимно юноши ще играят в мъжкия Ямбол, който след отказа от участие в НБЛ, през този сезон ще се състезава в ББЛ А група. Повечето от тях са от родени през 2007 г. – Ивелин Динев, Димитър Славов, Стефан Касабов, Никола Енчев, Павел Георгиев, Никола Нанков, Георги Иванов и Георги КостовТодор Кирилов е набор 2006, а Иван Георгиев - 2009.

В състава на този етап е картотекиран само един от чужденците, които бяха привлечени през лятото - Антонио Бъркс, но той може и да не направи официален дебют, тъй като според информация от клуба, ще премине в Миньор 2015. Другите чужденци - Бенджамин Стивънс и Даниел Саки, подсилиха Вардар Скопие.

Ако от клуба се разделят и с Бъркс, най-опитният ще е Стилиян Иванов, като в отбора има и двама състезатели от набор 2003 - Йоан Христов и Андон Вачев.

Съставът ще бъде воден от същия треньорски тандем, който трябваше да е начело и в елита - Александър Алексиев и Милен Костов.

Ямбол се включи в регион Юг на ББЛ А група в последния момент, след като въпреки че бе покрил условията за картотекиране в НБЛ и бе провел подготовка, се отказа дни преди старта на шампионата. Като причини бяха посочени липсата на зала и финансови проблеми.

Първият мач ще е на 12 октомври (събота) от 16:00 часа срещу Локомотив Пловдив, а двубоят ще се проведе в зала "Дружба", Хасково.