Жалба в съда блокира вписването на новия Управителен съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ), съобщи за BGvolleyball шефът на Славия Иван Сеферинов.

Молбата е подадена вчера до Софийски градски съд от Славия, чийто президент е единият от кандидатите за президент на БФ Волейбол Иван Сеферинов.

След нейното разглеждане на закрито заседание, съдът, с председател Даяна Топалова, спря вписването на промените в Управителния съвет на БФВ до приключване на производството, образувано по молбата на Славия.

Докато текат всички процедурни действия по обжалване, новият Управителен на БФВ не е легитимен. Оперативните действия, задачи и всички решения трябва да се вземат от стария Управителен съвет.

Част от постановлението:

"Така мотивиран, съдът

ОПРЕДЕЛИ

СПИРА на основание чл. 536, ал. 1 ГКП вр. член 19, ал. 5 ЗТР регистърното производство по заявление А15 с рег. № 20241004175047, с което е поискано вписване по партида на сдружение "Българска Федерация по Волейбол, ЕИК 121268102 в търговския регистър на промени,  относно представляващия и  и членовете на управителния съвет до приключване на производството, образувано по искова молба №106463/07.10.2024 г. на СГС", гласи решението.

Постановлението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд (САС) с частна жалба в едноседмичен срок от връчване на препис от определението на сдружение "БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ВОЛЕЙБОЛ".