Президентът на Барселона чака в клуба Андрес Иниеста. Световният и европейски шампион с Испания обяви оттеглянето си на 40-годишна възраст.

"Иниеста е ключов човек при разбирането на успехите и ценностите на Барса. Говорим за играч от "Ла Масия", който е израснал у дома и като футболист, но и като човек. Следователно Иниеста въплъщава ценности, които са много дълбоко вкоренени в клуба, като отдаденост, отговорност и старание. Андрес вдъхнови много от настоящите играчи на Барса. Много от тези, които днес играят за първия състав, искаха да го имитират. Той е миналото, настоящето и бъдещето на Барса. Иниеста е част от нашата идентичност, той винаги е бил отборен играч, отдаден на работата си. Помня също елегантността, с която той игра. Начинът му да се обръща, да дриблира топката. Той е спортист, който те кара да се гордееш, че си човек на Барса. Всички го обичат. Той винаги показваше умение и добродушие, показа се като добър човек. Много от мачовете на Иниеста ще останат завинаги в паметта ни", каза Жоан Лапорта, цитиран от "Мундо Депортиво".

По време на кариерата си Иниеста игра за Барселона, Висел Кобе и Емирейтс в ОАЕ. Като част от каталунския клуб халфът спечели Шампионска лига 4 пъти, стана шампион на Испания 9 пъти и спечели Купата на страната 6 пъти.

С испанския национален отбор Иниеста спечели Световното първенство през 2010 година и стана европейски шампион през 2008 и 2012-а.