Скиорът Марсел Хиршер още не е сигурен дали ще започне новия сезон за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Първият кръг е насрочен за края на октомври в Зьолден. 

"За момента това е моят план и моето желание, но в този момент не мога да кажа, че със сигурност ще се случи", заяви 35-годишният австриец за ServusTV. 

Преди да се оттегли през 2019-а, Хиршер спечели Световната купа 8 поредни пъти и заслужи два златни медала на Олимпийските игри в Пьончан. Той реши да се завърне на пистата, но вече няма да се състезава за Австрия, а за родината на майка му Нидерландия. 

Самият скиор призна, че в момента е на "може би 4 секунди" от "Топ 15" в алпийските ски. Той страдаше от физически проблеми, но може и да е готов за традиционния старт на сезона в Зьолден. 

"Има още 3 седмици. В някой момент ще реша дали съм в достатъчно добра форма или ми трябва още време. Може би още две седмици или месец. Рано или късно ще се завърна, защото го искам, но първо трябва да съм в кондиция", продължи той. 

Хиршер първоначално планираше да се завърне за един сезон, но това може и да се е променило: "Никога не казвай никога", категоричен е той.