Станислав Генчев, треньор на Левски, беше разочарован от поражението от Ботев (Пловдив) в дербито на Първа лига в 11-и кръг.

"Определено мач, в който най-малкото не заслужавахме да загубим и то по такъв нелеп начин.

Равностойно първо полувреме. През втората част наложихме натиск, контрол, имахме и положения. След червения картон обаче нарушихме игровата дисциплина, започнахме да прибързваме и да импровизираме повече, отколкото трябваше.

Нелепа грешка ни костваше загубата в мача. Във всеки мач до момента имахме грешки, които не повлияха, но този път не бе така. Не може да променим резултата и да върнем времето назад.


Беше ясно, че след червения картон, Ботев ще се прибере, ще опита да ни наруши ритъма на игра. Всеки отбор би го направил в такава ситуация. Трябваше да не прибързваме, а да правим флангови атаки. Имахме ситуации, не успяхме да ги реализираме. Когато бяхме 11 на 11 играхме по-добре от Ботев, отколкото, когато те бяха с 10 човека.

Най-силното оръжие на Ботев е контраатаката, искахме да предотвратим това нещо. С Охене и Цунами искахме по-сигурни разигравания. Двете неща се изпълниха, но не успяхме да отбележим гол.

Трудно може едно поражение да се окаже положително. Двата отбора влизаме със загуби в дербито и двата отбора ще работят, за да са победители. Ние от своя страна ще направим това преди мача с ЦСКА.

Безкрайно благодаря на феновете на всеки стадион. Те са нашия 12-ти играч, но съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме сега, но следващия мач трябва да спечелим три точки“, заяви наставникът на Левски.