Капитанът на Белгия Кевин де Бройне не попадна в състава на "червените дяволи" за идните срещи с Италия и Франция от Лигата на нациите. 33-годишният халф на Манчестър Сити в момента е контузен, а националният селекционер Доменико Тедеско добави, че се е съобразил с искането на играча да му даде повече време за семейството - нещо, което той поиска публично след септемврийския прозорец от мачове.

Белгия гостува в четвъртък на Италия в Рим, а на 14 октомври приема Франция в Брюксел.

Тедеско обясни, че между него и Де Бройне отношенията са нормални и капитанът го е уверил, че ще носи националната фланелка поне до Световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026 година.

"Имах дълъг телефонен разговор с Кевин. Той има контузия сега, но е много мотивиран да продължи да играе за Белгия до Световното първенство през 2026 година. Той помоли да не го включвам в състава и за двубоите през ноември, за да може да се погрижи за тялото си. С това Световно клубно първенство програмата става още по-тежка. Затова и не съм го викал сега, няма и да го викам през ноември. Но когато дойдат наистина важните мачове - тези за Световното първенство, той ще е тук", подчерта специалистът.

От състава липсва и централният нападател Ромелу Лукаку, въпреки добрите му игри за Наполи от началото на сезона.

Кевин де Бройне за последно бе на терена на 18 септември, когато изкара 45 минути срещу Интер от Шампионска лига. Впоследствие пропусна равенствата с Арсенал, Нюкасъл от Премиър лийг и успеха с 2:1 над Уотфорд за Купата на Лигата.