Боксьорите от националния ни отбор навлязоха в заключителен етап от подготовката си преди Европейското първенство за мъже и жени до 22 години. Шампионатът ще се проведе в зала "София“ от 14-и до 20-и октомври. Заявки за участие са подадени от близо 350 боксьори от над 35 държави. Първенството ще даде среща на водещите имена на Стария континент преди навлизането им изцяло в мъжкия и женския бокс.

Под ръководството на Жоел Арате, Валентин Поптолев Александър Александров националите ни са на базата в "Дианабад“. Там те правят спаринги с боксьорите на Сърбия и Испания, като следващата седмица се очаква включване и на други национални състезатели.

"Много съм доволен от подготовката, която провеждаме до момента. Момчетата дават всичко от себе си в тренировките. Спарингите със Сърбия и Испания пък са изключително полезни, защото това са и бъдещи съперници за златните медали. Голямата ни цел е титли на Радослав Росенов, Уилиам Чолов и Никита Горбатенко“, коментира Арате. Окончателният списък с български боксьори, които ще участват на шампионата, ще стане ясен следващата седмица.