ФИФА ще позволи на участващите в новото Световно клубно първенство да привличат и продават играчи между първи и 10-и юни догодина, информира авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Стандартният летен трансферен прозорец е от първи юли до началото на септември, но заради новия формат на междуконтиненталния турнир, световната федерация ще направи изключение за участащите в него.

Ако местните лиги, в които се състезават всички отбори, класирали се за Световното клубно първенство одобрят идеята, ще могат да се регистрират нови попълнения преди началото на надпреварата. Тя ще е между 15 юни и 15 юли в 12 стадиона из цяла Америка.

Манчестър Сити е действащият първенец. Общо 30 отбора вече са се класирали, а сред тях са Барселона, Реал Мадрид, Ливърпул, Челси, Байерн Мюнхен, Ювентус, Интер и други. Според Бен Джейкъбс, Интер Маями, където играе Лионел Меси, ще получи квота като един от домакините със стоя "Хард Рок Стейдиъм", който най-вероятно ще приеме откриващия двубой от едномесечното състезание.