Двама от играещите ветерани на мексиканския футбол - вратарят Гийермо Очоа и Раул Хименес бяха върнати в националния отбор от селекционера Хавиер Агире за октомврийските контроли с испанския регион Валенсиана и със САЩ.

39-годишният Очоа и 33-годишният Хименес не са играли за "ацтеките" от март насам. Тогава Мексико отстъпи с 0:2 от САЩ във финала от Лигата на Нациите на Зона КОНКАКАФ. Очоа в момента е футболист на новака в португалската Суперлига АВС, бивш Авеш, а Хименес е нападател на английския Фулъм.

Очоа се надява да бъде селектиран на 6-о Световно първенство през 2026-а година, но има сериозна конкуренция в лицето на Луис Малагон. Вратарят и Хименес не бяха в плановете на предишния селекционер Хайме Лосано за Копа Америка, където съставът се провали и отпадна още в първия кръг. Лосано бе уволнен след този провал и от август насам работата в националния отбор пое ветеранът Агире. Дебютът при завръщането му бяха контролите с Нова Зеландия и Канада.

Сега "ацтеките" ще посрещнат Валенсиана на 12-и октомври в Пуебла, където 3 дни по-късно ще им гостува и САЩ.

Друг ветеран, който сe връща в състава, е 38-годишният Андрес Гуардадо. Той не е носил зелената фланелка от Световното първенство в Катар през 2022-а година. Едсон Алварес - халф на английския Уест Хем, се е възстановил от травма и отново е в състава.