Жирона ще се справя в домакинството си от Шампионска лига срещу Фейенорд без опитните Ориол Ремоу и Дейли Блинд, призна старши треньорът Мичел.

Утре каталунците ще приемат един от грандовете на нидерландския футбол в първото в историята си домакинство в Шампионска лига, но ще са без двама от най-опитните си играчи. Ромеу и Блинд получиха контузии при равенството 1:1 със Селта в Ла Лига преди два дни, като испанският халф ще отсъства от терените за около 8 седмици, а нидерландският защитник ще трябва да почива месец.

"Такава е новата реалност за нас. Ще трябва да мислим само за следващия двубой", заяви Мичел на пресконференцията си днес.

"В халфовата линия без Ромеу сме много ограничени. Но утре ще трябва да избера възможно най-добрия състав, за да победим. Притеснявам се дали ще можем да мислим само мач за мач и да използваме във всеки един двубой най-добрата налична единайсеторка, но няма какво да се направи", разкри той.

През миналия сезон Жирона водеше спор с Реал Мадрид и Барселона за титлата в Испания, но от началото на този сезон съставът е едва12-и със само две победи и общо 9 точки от 8 срещи. 

"Напрежението да играеш в Ла Лига и в Шампионска лига е съвсем различно. Ние искаме да спечелим този мач, защото за нас винаги е било мечта да сме в Шампионската лига. Знаем, че и феновете ни имат същата мечта. Да чуем химна на турнира в Жирона е нещо историческо. Но този състав е изключително зрял. В тима ни има играчи с голям опит и те знаят какво да правят в такива ситуации", допълни специалистът.