Кметът на Община Русе Пенчо Милков и екипът му приеха днес на работна среща представители на Българска федерация по волейбол. В нея участие взеха президентът на БФВ Любомир Ганев и Давид Давидов – председател на Комисията за Детско-юношески волейбол (КЮДВ). Двамата обсъдиха важни теми за развитието и популяризирането на любимия спорт в града.

В разговора бяха обсъдени както възможността за бъдещо сътрудничество между БФВ и Община Русе, така и за провеждане на събитията от календара на федерацията през следващите две години. Сред темите, които бяха поставени с акцент, беше и за взаимодействието между общината и волейболните клубове в града.

"Русе винаги е бил много волейболен град. Оттук тръгва и моят път в този спорт – припомни Ганев, който е родом от Русе. - През последните години градът се показа и на международната сцена като отличен домакин, приемайки Световното първенство за мъже през 2018 година и Волейболната лига на нациите при жените през 2019 г. Има условията, има хората, които обичат спорта, има ги и талантите – ние трябва да осигурим възможност волейболът да се развива на тази територия и да запалва повече хора, както е било през годините. Разчитаме на Община Русе като партньор".

"През годините град Русе се е доказал като изключително гостоприемен домакин, а местната публика винаги е оказвала страхотна подкрепа за националните ни отбори. И в този смисъл ние ще търсим възможности за по-тясно сътрудничество и организиране на волейболни събития в града", посочи и Давид Давидов, председател на КДЮВ.