Председателят на баскетболния Цървена звезда Небойша Чович бе избран днес за президент на Сръбската федерация за следващите 4 години до 1.10. 2028-а, обяви централата. Чович ще напусне позицията си в Цървена звезда, която заемаше 13 години, заради невъзможността да съвместява двете длъжности по закон.

Във встъпителната си реч след Общото събрание на федерацията по баскетбол Чович благодари за доверието, което му е оказано и заяви, че първата задача е да бъде решен въпросът със старши треньора на националния отбор за мъже.

"Предстои ни интересен период - олимпийският цикъл. Предстоят още квалификации, Европейско първенство...Трябва да имаме общ подход, независимо от различията. Първата задача е да решим въпроса за селекционера", заяви Чович.

"Да ви кажа честно, никога не съм бил нечия собственост. Не дължа нищо на никого. Ние носим отговорността, защото ние сме най-голямата марка в тази държава - по-голяма от политиците. Мисля, че ще имаме подкрепа от властите", добави той и отбеляза, че вече е подал оставка от председателския пост в Цървена звезда.