Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо даде ексклузивно интервю пред "Фокус". В него той коментира рокадата в Съдийската комисия към БФС.

"Беше важно предвид напрежението, което се създаде. Почна да има недоверие в Съдийската комисия, реципрочно в съдиите затова аз трябваше да направя тези промени, да сложа хора, в които обществото ще има доверие, но ние трябва да дадем генерална оценка, че съдиите са виновниците за всичко това, което се случи. Сега си заминаха тримата ръководители, но декември месец, при всички положения, на базата на това, което показват съдиите, ще има съдии, които ще бъдат изключени и изхвърлени от Първа лига".

Г-н Иванов отговори и на въпроса защо родните съдии свирят добре в евротурнирите и по правилата, а у нас част от тях държат малко по-различни стандарти?

"Това зависи от всеки човек. Мотивацията дали ще се представиш добре зависи от теб, а ако някой друг ти казва как и какво да правиш, това е проблем. Доста съдии направиха елементарни грешки, дори и тези, които отговарят за ВАР. В крайна сметка затова съм дал пълни правомощия на Съдийската комисия, както на Борбалан и на Стоян Алексиев преди, така и примерно на Станислав Тодоров сега. Ако Съдийската комисия не може да се справи със съдиите, ще бъде сменена, но пак казвам, че съдиите са най-големите виновници за нещата, които се случват. Те са отговорни за това, което се случва на терена"

Очаквайте в следващите часове още интересни новини от интервюто, а цялото, очаквайте утре сутрин в предаването "Утрото на "Фокус" с Ася Александрова", след което ще бъде налично и на нашия сайт във видео формат.