Френки де Йонг вече е на разположение за Барселона. Полузащитникът е излекуван от контузия в глезена, която получи през април, когато за последно игра срещу Реал Мадрид на 21 април. Заради травмата нидерландският национал пропусна Евро 2024 в Германия, въпреки че първоначално бе в сметките на Роналд Куман. От вчера 27-годишният халф тренира със съотборниците си, с топка и може да влиза в единоборства.

"Завръщането на Френки е чудесна новина за нас, дори да е само за 5 или 10 минути. Причина за радост е у целия отбор. Той е много важен за нас. Отношението на Френки е чудесно. Замесен е с отбора. Желае да помогне. Нуждаем се от присъствието му. Ще е готов не за 45 минути, но може би за 20 или 10 и ще му послужи много добре", сподели наставникът Ханзи Флик на пресконференцията си днес.

Утре от 22:00 часа Барселона ще приеме швейцарския Йънг Бойс във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. През изминалата събота "лос кулес" допусна първото си поражение в Ла Лига с 2:4 от Осасуна, но остава първи в класирането. В Шампионска лига отборът също загуби в първия кръг, но при гостуването си на Монако с 1:2.