Лекоатлетката ни Милица Мирчева няма да участва в 41-то издание на Софийския маратон заради предстояща хирургическа интервенция. Това съобщи самата тя по време на пресконференция преди надпреварата, която ще е през уикенда 12-13 октомври в столицата. 

Преди години тя остана на секунда от националния рекорд именно по време на Софийския маратон, но след това го подобри в Копенхаген. 

"Предстои ми хирургическа интервенция и няма да мога да участвам тази година на повече състезания. Надявам се някой ден, може би догодина, да се завърна и да подобря рекорда. Мисля, че новото трасе изглежда много добре за поставяне на рекорди и тази година ще мога да видя какво е възможно на него. Догодина, живи и здрави, може да опитам да поставя нов рекорд. Знам, че е във възможностите ми и ще се радвам това да се случи на родна земя", заяви Мирчева. 

"За мен Софийският маратон е специално събитие. Това бе първият маратон в живота ми и той даде старт на кариерата ми. Призовавам хората да спортуват, за да дават пример на подрастващите и на родителите, на цялото общество. Изключително е важно хората да проявят разбиране към това събитие, то е нещо градивно. Трябва да оценяваме труда на хората. Всяка година имаме надграждане, нещата се променят. Градивната критика се приема добре и всяка година виждаме хубави промени. Това показва, че след още няколко години това състезание ще бъде много важно за нашата страна. Успех на всички участници, ще ви гледаме и ще ви аплодираме", допълни