Tреньорът на Ботев Враца - Христо Янев заяви, че е доволен от тима си, въпреки загубата с 0:2 от Лудогорец.

"Поздравих отбора, доволен съм от начина, по който изиграхме мача. Не можем да се сравняваме с Лудогорец, ако имахме такива футболисти, щях да очаквам чудеса. Само с 2 тренировки по начина, по който изглеждаше днес отбора, седяхме добре. Надявам се някой ден да правя неща с такъв тип футболисти като на Лудогорец.

Отношението на целия отбор беше различно срещу по-силен противник с повече класа. Показахме, че можем да тичаме и да се борим. Нашите мачове сега започват и във всеки мач ще изглеждаме по различен начин.

В живота и във футбола всеки ден е предизвикателство. Трябва да намерим нашите цели. Надявам се момчетата да са ни разбрали и да проявят нагласа за мачовете, които предстоят.

Захари Сираков се справяше превъзходно, отборът играеше добър футбол. Днес отборът на Лудогорец не практикуваше коренно различен футбол. Дребни детайли в играта не ни позволиха да държим добър резултат за нас до края.

Първо, Любомир Василев е страхотно момче, приветстваме го за представянето. Казах му да се наслаждава и да не забравя през какво е минал. Това е момче от академията на Ботев Враца, целият клуб и град трябва да се гордеят с него. Целта, зададена от ръководството, е да дадем шанс на млади момчета от академията.

Цялото ръководство прави всичко възможно да подобри условията на стадиона във Враца. Подменяме тревното покритие, за да може да подобрим футболната игра. Ако бяхме вкъщи, щяхме да имаме нашата публика зад нас и да изискваме повече от отбора", каза Янев.