Тимът на домакините от "Олимпиец" взе отборната купа на турнира "Пламен Пенев" в Търговище. Надпреварата бе за деца и момичета.

Представителят на домакините Ангел Стефанов вдига приза в памет на патрона на турнира. Състезателят на "Олимпиец" стана шампион при 59-килограмовите.

За най-резултатен състезател бе обявен Таха Йозтюрк ("Димитър Кумчев", Асеновград), триумфирал при 47-килограмовите, а за най-техничен - Каан Али ("Олимпиец", Търговище), ликувал в категория до 73 кг.

За отличията спориха над 150 състезатели от Турция, Молдова и Украйна, както и представители от 25 наши клуба.

Турнирът бе открит от Дарин Димитров, кмет на Търговище.

Надпреварата бе организирана по инициатива на местни спортни деятели и местния клуб  с подкрепата на община Търговище.

Сред гостите бяха Свилен Шитов, кмет на община Девня, Христо Тахиров, председател на общинския съвет в Търговище, както и Разван Пиркалабу, член на бюрото на Международната федерация по борба, вицепрезидент на

Европейската централа, както и президент на Румънската федерация по бор ба, близки и семейството на Пламен Пенев, призьор от световно и европейско първенство, дългогодишен член на управата на БФ Борба.

От името на федерацията Али Пъръшмолла връчи почетен плакет на Пламен Колев, дългогодишен председател на местния клуб "Олимпиец", основен организатор и спонсор на турнира, за принос към развитието на свободната борба в България, а също и юбиляр през тази година.

С почени плакети от клуба в Търговище бяха наградени също Тинко Тинков, представител на един от спонсорите  - фирма "Мейк", както и Сали Салиев, световен вицешампион за юноши и трикратен бронзов медалист от европейски първенства и неговият личен треньор Мариян Стойнев.

Пълното класиране може да видите ТУК.