Краят на тази седмица е позитивен за Черноморец. "Акулите“ ще имат отбор в НБЛ и през новия сезон, разбра BGbasket. Действащият носител на Купата на България е получил финансиране, което ще подсигури участието му в елита. То идва благодарение на градоначалника в лицето на Димитър Николов.

Само преди 10 дни бургаският клуб бе пред разпад, а причината е свързана с IT компанията, която вече се отказа да го спонсорира, както го правеше през последните години. По-рано тази седмица отборът е бил пред угрозата да пропусне новия сезон, но това няма да се случи.

На този етап "акулите“ тренират само с юноши, но се очаква в следващите дни да се присъедини старши треньорът Васил Евтимов, както и всички играчи. Няма яснота дали изобщо ще се изиграят някакви контроли. Припомняме, че единственото ново попълнение, обявено официално, е Георги Боянов, който се завърна след година пауза.

През лятото бяха запазени Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе, както и двама от юношите - Максим Чоков и Илиян Желязков. Също така се очаква "акулите" да разчитат на американец, който е играл в Македония.

Черноморец почива в откриващия кръг от 2024/2025, а първият му мач ще е срещу Берое в Стара Загора, а на този етап не ясна датата на срещата.