Атлетико Мадрид приема Реал Мадрид в столичното дерби от осмия кръг на Ла Лига. То ще е на стадион "Сивитас Метрополитано" от 22:00 часа.

Домакините са трети с 15 точки. Само те и градските им съперници останаха непобедени от началото на сезона. Преди 3 дни възпитаниците на Диего Симеоне надвиха Селта във Виго с 1:0. При успех днес отборът ще покаже, че ще може в следващите месеци да е реален конкурент за титлата в компанията на Барселона и Реал. "Дюшекчиите" са с най-добрата защита до момента, която е допуснала едва 3 попадения, което е присъщо за стила на състава.

Гостите от "Сантиаго Бернабеу" пристигат на "Метрополитано" като действащи първенци на страната. Те са втори със 17 точки, а ако надделеят, ще стопят само на точка преднината на Барселона, който снощи допусна първото си поражение - 2:4 от Осасуна навън. Реал е с втората най-добра отбрана - 5 допуснати гола, но и по-ефективна атака - 16 отбелязани. Днес ще е първият случай, в който "белите" ще са без новата си звезда в нападение - Килиан Мбапе, откакто той подписа с клуба през лятото. Световният шампион има контузия в лявото бедро и ще е в лазарета за поне 3 мача. Това ще изправи наставника Карло Анчелоти пред някои дилеми, тъй като извън строя са още Браим Диас и Дани Себайос.

Миналият сезон двата отбора се срещнаха цели 4 пъти. В първенството Атлетико спечели с 3:1 у дома на 24 септември, а в реванша на 4 февруари нямаше победител - 1:1. В полуфиналите за Суперкупата на Испания Реал взе превес с 5:3 след продължения, а 8 дни по-късно селекцията на Симеоне отстрани "кралския клуб" в 1/8-финалите за Купата на краля с 4:2 на "Метрополитано" след продължения.

Останалите двубои от кръга днес са:

15:00 Селта - Жирона

17:15 Атлетик Билбао - Севиля

19:30 Бетис - Еспаньол