Спортният директор на Локомотив Пловдив в оставка - Илко Пиргов, говори пред представители на медиите след поражението на "смърфовтете" от Крумовград. Срещата на ст. "Локомотив" в парка "Лаута" завърши 2:0 за "жълто-сините".

Бившият вратар на Локомотив изказа много критики по адрес на старши треньора Любослав Пенев, който е в конфликт със собственика Христо Крушарски.

"Искам всички фенове на Локомотив да знаят каква е ситуацията в клуба. Селекцията беше доста труден процес с господин Пенев. Той показа незаинтересованост. Беше му представен списък с български футболисти, които се очакваше да напуснат отборите си. Изгледал съм 280 играчи. Не винаги футболист, който харесаме може да дойде в клуба. Той не предложи никакви футболисти с изключение на играчи от Хебър. Самият профил на Хебър и нашият са различни и аз отказах те да дойдат. Господин Пенев има клауза за процент от всички изходящи трансфери в отбора. Действията от страна на Пенев провокираха трансфера на Мичи Нтело. Отношението на господин Пенев ни принуди да продадем Мичи. По същата схема той искаше да продадем и Камдем, но аз отказах такъв трансфер. Имаме двама испански треньори, които са на заплата към клуба. Те идваха за по 2-3 дни на лагера в Боровец и преди 2 седмици на стадиона. Не получихме резултатите от тези тестове на испанците, които получават заплата за това. Ще се спра и на още нещо за 8-часовия работен ден. Всичко това беше продиктувано от неговото отношение. Имаше моменти, в които той пристигаше 30 минути преди тренировката. Имаме случай на мача срещу Берое в Стара Загора, в който отборът пристигна час и половина преди мача, а господин Пенев дойде на стадиона 30 минути преди началото на двубоя. По никакъв начин не мога да кажа, че това е професионално поведение. Личният пример в живота и футбола е от първостепенно значение. Най-нормално е когато Пенев не е съгласен с условията в клуба въобще да не подписва договор. При тези условия имаме три купи и едно второ място. Всичките треньори преди него не са имали проблеми с условията. За мен това не мога и да го оприлича.Проблемът с нерегистрираните ни футболисти. Процесът за играчи извън ЕС е много тромав и бавен. Той беше запознат със сроковете. Те варират около месец. Ние сме зависими пряко от институциите в България. Клубът не определя какви са сроковете за издаване на работна виза. Господин Пенев не е изградил нищо в Локомотив до момента. Аз съм над 20 години професионален футболист и за първи път във футболната ми кариера виждам тренировъчен процес с една тренировка на ден. Ние нямаме една двуразова тренировка до момента. Той не знае нито едно име от школата на клуба, защото той е незаинтересован не само от школата, но и от целия клуб", каза спортният директор в оставка.