Мениджърът на Челси Енцо Мареска е заявил на играчите си, че трябва да посещават домакинствата на отбора дори, когато те не са в групата на въпросните мачове. Италианецът е наложил правилото, след като застана начело през лятото. Коул Палмър, Джейдън Санчо и Марк Кукурея изгледаха на живо успеха с 5:0 над Бароу за Купата на Лигата през седмицата, въпреки че поради различни причини не бяха в групата.

Футболисти от първия отбор са правили същото и в миналото, но сега Мареска е въвел практиката като официално правило. Целта е да се окуражава единството между състезателите.

"Не знам дали казваме, че е правило, но когато има двубои, играчите трябва да са там. В нормален отбор трябва да се държиш като такъв. Със сигурност ще се случи срещу Брайтън. Ако има проблем и някои не могат да дойдат, това не е проблем. По отношение на културата, е напълно нормално, че ако съотборникът ми играе мач, аз съм там преди срещата, за да го подкрепям и съм там след нея да го окуражавам, ако е спечелил, загубил или се е представил лошо. Нормално е за тях да са там, независимо дали е Премиър лийг или Карабао Къп, която и да е надпревара. Ако желаем да създадем нещо, тогава тези дребни неща са много важни", сподели Енцо Мареска преди днешното домакинство на Брайтън от Премиър лийг.