Безспирната сила срещу непоклатимия обект. Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен е дербито, което ще привлече погледите на германските привърженици довечера. Баварците приемат шампионите в 19:30 часа на "Алианц Арена".

Домакините са първи с пълен брой от 12 точки след изминалите 4 кръга на Бундеслигата. Те са и с най-добрата голова разлика от 16:3. Във всеки мач дотук възпитаниците на Венсан Компани вкарват минимум по две попадения, макар белгиецът да бе централен бранител през кариерата си на футболист. Миналият вторник мюнхенци бяха изразителни и в началото от груповата фаза на Шампионска лига: 9:2 над Динамо Загреб у дома.

Бившият клуб на Димитър Бербатов е трети с 9 точки. "Аспирините" прекъснаха непобедината си серия в първенството от миналия сезон след 2:3 от РБ Лайпциг на 31 август, но след това се разписаха на 4 пъти срещу Хофенхайм и Волфсбург. Централният защитник Йонатан Та остана в отбора и не подсили Байерн, но в края на сезона най-вероятно ще напусне със свободен трансфер именно в посока Мюнхен. Първенецът на Германия също започна убедително в Шампионска лига след 4:0 над Фейенорд в Ротердам.

Миналият сезон на "Алианц Арена" крайният резултат бе 2:2, а в Леверкузен Байер спечели с 3:0. Последната победа на баварците е от есента на 2022-а.

Останалите двубои от днес са:

16:30 Борусия Мьонхенгладбах - Унион Берлин

16:30 Волфсбург - Щутгарт

16:30 РБ Лайпциг - Аугсбург

16:30 Майнц 05 - Хайденхайм

16:30 Фрайбург - Санкт Паули