Националът ни Йордан Минчев и Шарлероа загубиха от Спортинг Лисабон със 72:79 (18:23, 15:14, 21:27, 18:15) като гости в Португалия. Това бе втория мач от квалификациите за Купата на ФИБА Европа, но се класираха за редовния сезон.

В груповата фаза място намериха победителите от 7-те квалификационни двойки и 3 "щастливи губещи“, а поражението с малка разлика и равенството в първия двубой бяха достатъчни за Шарлероа да заеме именно една от трите допълнителни квоти. Те бяха освободени от класирали се за редовния сезон в Шампионска лига.

Йордан Минчев бе титуляр и за 13 минути завърши с 4 точки, 3 борби и една асистенция.

Най-резултатен за Шарлероа бе Коби Лий Уилямс с 25 точки и 4 борби, а за победителите от Спортинг Лисабон Кенет Фъндербърк реализира 18 точки, 8 борби и 6 асистенции.

Шарлероа попадна в група G от редовния сезон за Купата на ФИБА, където ще има за съперници Норкьопинг (Швеция), Сабах (Азербайджан) и Маруси (Гърция).

В групите ще участват и два български отбора - Рилски спортист в група F и Балкан в група J, а Антверп Джайънтс на Иван Алипиев ще играят в група С.

Надпреварата ще започне на 9 октомври.