Манчестър Сити гостува на Нюкасъл в първия двубой от 6-ия кръг на Премиър лийг. Той ще е на стадион "Сейнт Джеймсис Парк" от 14:30 часа.

Домакините са 6-и с 10 точки. Те бяха в добра форма преди да загубят от Фулъм с 1:3 в Лондон миналата събота. Добрата новина за тях е, че звездата и английски национал Антъни Гордън се е разбрал с клуба за нов договор до 2030-а година. Лошата вест за "свраките" е, че главният изпълнителен директор Дарън Ийгълс ще се оттегли от позицията си заради хронична форма на рак в кръвта. Той ще продължи да работи, докато му се намери заместник.

Гостите понесоха тежък удар по шампионските си амбиции. Миналата неделя срещу Арсенал Родри полужи контузия в коляното и съмненията бяха за скъсани кръстни връзки, които се потвърдиха. Мениджърът Пеп Гуардиола разкри, че испанецът ще е извън терените до края на сезона, но колкото и пари да му се дадат, няма да успее да му намери заместник. Днес отново извън игра ще е и плеймейкърът Кевин де Бройне, който също има травма. Първенецът на Англия е първи с 13 точки, на една пред втория Ливърпул.

Миналият сезон двата отбора се срещнаха цели 4 пъти. Сити направи дубъл за първенството: 1:0 в Манчестър и 3:2 на днешния стадион, 2:0 вкъщи в 1/4-финалите за ФА Къп, а на 1/16-финалите в Купата на Лигата Нюксасъл спечели с 1:0 като домакин.