Марек завърши наравно 1:1 с Дунав в среща от първенството на Втора лига. Дупничани изравниха в 6-минутното добавено време на втората част и продължиха впечатляващата си серия без загуба на стадион "Бончук" от вече две години и половина.

След равностойни първи минути домакините можеха да открият в 15-ата, когато удар на Илия Димитров бе спасен от вратаря на русенци Даниел Николов. 2 минути по-късно Николай Ганчев стреля от движение, но покрай вратата.

В 52-ата минута Иван Арсов би с глава, но се намеси Николов, а след това никой от Марек не успя да вкара топката в мрежата.

В 69-ата минута Веселин Любомиров изпълни технично пряк свободен удар, топката срещна напречната греда и се върна в полето. Там отново играчите на дупничани не можаха да добутат топката във вратата.

В 75-ата минута двата отбора си спретнаха страхотна разправия в центъра на терена, след като Елисее Су от гостите полежа продължително време на тревата.

Дунав дочака своя шанс и в 86-ата минута Мариан Вангелов се разписа отблизо за 0:1.

Марек тръгна с изсипани топки да изравнява резултата. В 5-ата минута от продължението бившият футболист на Левски - Илия Димитров заби с глава 7-ия си гол от началото на първенството и спаси точката и крепостта "Бончук".