Българката Йоана Константинова отпадна на четвъртфиналите на сингъл и полуфиналите на турнира за жени от категория W15 с награден фонд 15 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се провежда при отлични условия на кортовете на ТК "Супер Спорт", гр.Варна.

17-годишната Йоана Костантинова отстъпи от поставената под №2 на сингъл Джорджия Крачун (Румъния) с 2:6, 2:6. Срещата продължи 108 минути.

Крачун взе ранна преднина от 3:1 и не допусна да бъде застигната в първия сет, а във втория румънката направи серия от четири поредни гейма, за да триумфира. Преди този мач Константинова постигна две поредни победи без да загуби сет.

В надпреварата на двойки Константинова и Катерина Цигурова (Швейцария), втори в схемата, пропуснаха мачбол и загубиха на полуфиналите от №3 Мария Андриенко (Русия) и Тилвит Ди Джиролами (Белгия) с 5:7, 6:4, 11-13 след почти два часа игра. Българката и швейцарката бяха на точка от победата при 10:9 точки в решаващия шампионски тайбрек, но допуснаха обрат.