Футболистът на Левски - Майкон сподели впечатленията си от престоя при "сините". Бразилецът говори пред клубната телевизия на 26-кратните шампиони.

"Чувствам се добре, уверен, че мога да дам най-доброто от себе си. Все повече се чувствам адаптиран към обстановката тук, както в отбора, така и в държавата. Мисля, че оттук нататък ще мога да дам още повече. Да, много ми харесва тук. България е страна, в която се живее много добре.

Да, наистина това ми помогна, че имаше толкова много мои сънародници, които говорят моя език. Приеха ме много добре и ми помогнаха за някои неща, както на, така и извън терена. За доста от нещата срещнах подкрепа, което помогна за адаптацията ми. Постепенно свиквам и вярвам, че най-доброто предстои.

Разбира се, усетих го, вече имах удоволствието да го усетя, но това се дължи на това, че доста бразилци са преминали през отбора и са оставили хубави спомени, оставили са трайна следа. Това ме кара и мен да опитам да вдигам нивото. Това се получава и в целия отбор, смятам, че с всяка тренировка и всеки мач повишаваме нивото си и ще се опитам да оставя най-доброто от себе си тук.

Всеки мач отборът определено израства. Следваме нашата цел и ако продължаваме по този начин, ще постигнем целта, която сме си поставили и ще завършим сред първите със сигурност.

Въпреки че не говорим всички един и същи език, стараем се да сме близо един до друг, сплотени сме и това се вижда на тренировка и по време на мачовете. Този силен колектив и тази сплотеност определено помага и в доста моменти да покажеш своите индивидуални качества. Силният отборен дух помага да покажеш и най-доброто от себе си в личен план.

Старши треньорът Станислав Генчев и неговият щаб са изключителни професионалисти и с тях се работи на много високо ниво. Именно това ни кара и задължава да изпълняваме изискванията на треньорския щаб и да даваме 100% от себе си.

Наистина бях доста изненадан, от подкрепата, която получихме в първите мачове и от големия брой привърженици, които бяха до нас. С всеки мач те ставаха все повече и повече. Агитката ни наистина е нашия 12-ти играч и тяхната подкрепа е много важна за нас. Лично аз ще дам най-доброто от себе си, гарантирам им, че и отборът ще го направи. Нека те да са на трибуните, а ние ще се борим на терена и ще даваме най-доброто от себе си. Тогава нещата ще се получат със сигурност", каза Майкон.