Легендарният полски вратар от близкото минало Йежи Дудек коментира очертаващият се трансфер на Войчех Шчесни в Барселона.

Шчесни, който за последно игра в Ювентус, сложи край на кариерата си през август, когато договорът му с Ювентус изтече. След контузията на Марк-Анедре тер Стеген Барселона спешно започна търсенето на вратар, като от клуба се спряха именно на Шчесни. Вратарят обяви готовност да поднови кариерата си, като се очаква да подпише едногодишен договор.

"Мисля, че Шчесни е добър вариант за Барселона – коментира Дудек. – Вярвам, че ще пасне на тима, въпреки че е вратар от различен тим на този на Тер Стеген. Стилът на Барселона е малко различен за Шчесни, тъй като вратарят често играе в наказателното поле и подава на 20-30 метра. При Тер Стеген това се получава идеално. Цялостно като игра на вратата, за мен, Тер Стеген отстъпва като качества леко на Шчесни. Имат различни стилове. Убеден съм, че Шчесни не е лош вариант за Барселона. Не изключвам, обаче, Барселона да продължи да търси вратар, чийто стил повече отговаря на отбора“.