Националният отбор на България завърши на 16-ото място, от 20 стартирали тима, в дебютното си участие в смесената щафета на Световното първенство по колоездене на шосе, което продължава в Цюрих, Швейцария.

Мартин Папанов, Емил Стойнев, Йордан Петров, Ивана Тонкова, Петя Минкова и Гергана Стоянова, останаха на 12:36.38 минути зад шампионите от Австралия.

Джей Вайн, Бен О'Конър, Майкъл Матюс, Грейс Браун, Броуди Чапман и Руби Роузман-Генън измъкнаха световната титла изключително драматично. Те завършиха с време от 1:12.52.28 часа. Австралийците изпревариха с 0.85 секунди отбора на Германия в състав Марко Бренер, Мигел Хайдеман, Максимилиан Шахман, Франциска Кох, Лиане Липерт и Антония Нидермайер.

За място на почетната стълбичка в дисциплината се пребори и отбора на Италия. Едоардо Афини, Филипо Гана, Матиа Катанео, Елиза Лонго Боргини, Сорая Паладин и Гая Реалини останаха на 8.25 секунди от победителите.

За австралийката Грейс Браун това е втора титла от началото на световното първенство. Тя спечели и индивидуалния старт по часовник при жените, като добави тези си отличия към олимпийското злато в дисциплината от Париж.